You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Specikruh

  • Vaša košarica je prazna!

Blog

Recept: domači hlebčki

Recept: domači hlebčki

Domači hlebčkiZa 6 komadov potrebujemo:3 kg polbele moke10-12 dag kvasa6 dag soliščepec sladkorjavodaKvas pripravimo posebej (vzeli smo 10-12dag kvasa, mlačno vodo, malo mleka, ščepec moke in sladkorja,vse po občutku,to posodo s kvasovk pokrijemo,damo na toplo, da kvas naraste, cca 5 minut.) nato ta kvas damo v skledo z moko, zamesimo, dodamo toliko vode, da dobimo fino zmes, da testo ni premehko ali trdo, dodamo sol, in sicer 2 % na kg moke, torej dodamo 6 dag soli. Testo mešamo,...
Nasvet: konopljin kruh

Nasvet: konopljin kruh

Izpod naših rok in peke na krušni plošči je nastal tudi konopljin kruh. Ali ste vedeli, da konoplja spada med najstarejše, najdragocenejše in najbolj vsestranske kulturne rastline človeštva? Seme konoplje je bogat vir beljakovin, saj vsebuje kar trikrat več beljakovin kot soja. Konopljino seme je unikatno – kar 65 odstotkov vseh beljakovin je globulin, ki ga telo porablja pri proizvodnji protiteles, ko se imunski sistem brani pred vdori tujih organizmov. Konopljina moka pa je po te...
Recept: Martinov kruh

Recept: Martinov kruh

Martinov kruh1,5 kg pol bele moke (gladka)1,5 kocke kvasa 1,5 dl olivnega olja3,5 dl črnega vina 3,5 dl vodemala žlička sladkorja3 dag soliPriprava: Najprej pripravimo kvasec - v 2dcl mlačne vode vmešamo kvas in sladkor ter pustimo stati približno 15 minut. Vmes v večjo posodo vmešamo moko, olivno olje, sol in vino (mlačno). Sestavine dobro premešamo, da se testo ne lepi (uporabimo kuhalnico, po potrebi dodajamo malo moke). Zmes položimo na gladko površino (npr. kuhinjski pult) in pričnimo gnest...
Recept: Domač ržen kruh

Recept: Domač ržen kruh

0 Comments
Danes smo ščepec ljubezni dodali v peko domačega rženega kruha.Potrebovali smo:60 dag polnozrnate moke30 dag ržene moke20g svežega kvasa2 čajni žlički soli1 čajna žlička sladkorja1 žlica olivnega oljacca. 6dcl mlačne vode (ne prevroče, ne premrzle)V manjšo posodo nalijemo 1,5dcl mlačne vode, dodamo kvas, sladkor in dobro premešamo. Pokrijemo z krpo in pustimo stati približno 15 minut, da kvasovec lepo naraste. V vmesnem času prižgemo pečico na max. temperaturo.V večjo posodo dodamo obe moki (ki ...
Naša spletna stran uporablja piškotke, da vam lahko omogočimo najboljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so nameščene na vašem računalniku ali mobilnem telefonu, ko brskate po spletnih mestih.